De smaak van chocolade. Chocolaterie Boon, Hasselt.

mei 3, 2011

Ik stap binnen en een onweerstaanbare geur van verse koffie en pure chocolade komt me tegemoet. Boven een vitrine, gevuld met allerlei uitnodigende pralines, lees ik de slogan ‘So much chocolate, so little time’. Weet je, ik maak wel even tijd…


Het begon allemaal een zestal jaar geleden, toen Inge en Patrick zich, in een complete opwelling, inschreven voor het reality-programma ‘Start je eigen zaak’ op VT4. Patrick gaf op dat moment opleidingen ‘pralines maken’ voor de firma Callebaut. Hiermee reisde hij de wereld rond en bouwde heel wat ervaring op. Inge werkte in de reclamewereld en had een passie voor het creatieve denken. Ze droomden ervan hun krachten en ervaringen te bundelen en zo een eigen chocolaterie te beginnen.

Tot hun verbazing werden ze al snel geselecteerd voor het TV-programma en startten, na enige tijd zoeken naar een geschikte locatie, hun eigen chocoladehuis in een 280 jaar oud pand in de Paardsdemerstraat te Hasselt. Het hele TV-gebeuren werd voor Inge en Patrick een unieke kans om droom in realiteit om te zetten!

De chocolaterie kreeg de naam Boon en groeide, in enkele jaren tijd, uit tot een zaak met naam en faam. Het werd een behoorlijk zeldzame combinatie van een chocolaterie, een koffie-en theehuis en een open atelier. Naast het bewonderen en kopen van allerlei pralines en chocolade-kunstwerkjes, kan je er dus ook terecht voor een tasje heerlijke huiskoffie, thee of chocoladedrank. De open werkplaats geeft je dan weer de kans om de chocolatiers van dichtbij aan het werk te zien.

De zelfgemaakte pralines zijn overheerlijk en proeven puur en perfect. Smaken wisselen naargelang het seizoen. Terwijl je er in de winter meer wintersmaken zal vinden (bv koffie), mag je tijdens de komende zomermaanden fruitsmaken, bloemensmaken en munt verwachten. Een specialiteit van Hasselt is de praline met jeneverbes, speculoos en hazelnoot. Altijd verkrijgbaar zijn ook de drie pralines genoemd naar de kinderen van Inge en Patrick, die bij hun geboorte elk een praline op hun naam kregen.

Op z’n minst opvallend zijn ook de chocolade kunstwerkjes. Vol van ideeën en creativiteit maakt Inge regelmatig nieuwe ruwe schetsen op papier, die Patrick weet om te zetten in een zelfgemaakte vorm. Talloze sierstukjes worden zo gecreeërd. Ook eigen ideeën zijn welkom en worden zo goed mogelijk uitgevoerd. Zo levert Boon bijvoorbeeld vaak relatiegeschenken aan bedrijven, die vooraf een idee aangeven (bv tandprothesen in chocolade, voor een bedrijf wat dergelijke prothesen maakt!). In samenwerking mat de stad Hasselt zorgt Boon ook elk jaar voor een leuk “chocolade-gegeven” op de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren. Zij krijgen hiervoor carte blanche en laten hun ideeën de vrije loop! Zo werd er al een muur gebouwd van chocolade (2,20 m hoog en 9,50 m lang!), met daarop 6000 sterren. Elke TV-ster mocht daarvan een stukje afbreken en mee naar huis nemen. Ook een chocolade schietkraam werd al opgesteld, waar de verliezers chocolade oscars konden winnen door te schieten met chocolade kogels… Boon levert ook vaak aan de Grenslandhallen in Hasselt chocolade als bedankje voor de optredende artiesten. En ook het Modemuseum in Haselt werkt graag samen met Boon. Bij de tentoonstelling ‘In Her Shoes’ waren de modepopjes in chocolade, bij de tentoonstelling van Knuts maakte men fluorescerende pralines en de pechprijs bij de Stylette Race is ook van… jawel, chocolade!

Tussen al die originele en soms bijna te gekke chocolade creaties, mag je zeker niet het sobere, maar supergezellige en klassevolle koffie-en theehuis vergeten! Los van talrijke firma’s en bekende merken, kozen Inge en Patrick voor een eigen huiskoffie, op smaak gebracht in de artisanale koffiebranderij De Gulden Tas in Bree. De koffie wordt geserveerd met twee pralines en een glaasje lekkere chocomousse. De bediening is vlekkeloos, de sfeer rustig en ontspannen. Hier vind je nog de tijd om in alle rust een tasje koffie te drinken, wat niet zo vanzelfsprekend is! Ook eigen losse theesoorten staan op de kaart, net als andere eigen recepten. Zo kan je jezelf bijvoorbeeld trakteren op een huisgemaakte ijscappuccino… overheerlijk!

Bij chocolaterie Boon staat alles in het teken van kwaliteit, originaliteit en perfectie. Van genieten van de smaak van chocolade. Gewoon de smaak van chocolade.

Chocolaterie Boon is gelegen in de Paardsdemerstraat 13 in het centrum van Hasselt. Absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen! Alle informatie vind je ook terug op de website www.thechocolateexperience.be.

Zelf maakte ik ook enkele foto’s. Die kan je bekijken in mijn fotoalbum. Klik hier.

Advertenties

3 Reacties to “De smaak van chocolade. Chocolaterie Boon, Hasselt.”

  1. zoë Says:

    goede chocolade (:


  2. […] over het Italiaanse restaurant Numero Dieci in Hasselt behaalde dit jaar de top drie, evenals het stukje over chocolaterie Boon, ook in Hasselt. Het lijkt er op dat er zich heel wat (Limburgse?) foodies verschuilen tussen mijn […]

  3. chris Says:

    Inderdaat gewoon heerlijk echte Belgische Chocolade in de stad van de Smaak


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: