Planes. Hoog boven de wereld van Cars.

oktober 27, 2013

Sinds enkele weken is de nieuwste Disney-aanwinst te zien in de bioscoop!

De makers van het waanzinnig succesvolle Cars, laten ditmaal de film ‘Planes’ op de wereld los. Deze ging begin oktober in ons land in première.

En zoals de titel sterk doet vermoeden, het is een film over vliegtuigen. Het ordinaire sproeivliegtuigje ‘Dusty’ droomt ervan om mee te vliegen aan een race rond de wereld. Hij wil strijden tegen de sterren onder de vliegtuigen en regen en wind trotseren om verder te kunnen kijken dan zijn vleugels breed zijn. En waar een wil is, is een weg. Zoals in zovele Disney-klassiekers.

Maar wordt het een klassieker? En zal de hele merchandising rond ‘Planes’ (en geloof me, die is er!!) de verkoop van de sympathieke autootjes en spulletjes van Cars kunnen evenaren? Ik betwijfel het. Ookal zijn het leuke figuren en is deze film best mooi om naar te kijken, mijn kinderen kenden, bij thuiskomst, de naam van de hoofdrolspelers niet meer. Niet zo duidelijk dus, en weinig uitgediepte karakters. Veel race, en weinig inhoud, als je het mij vraagt. Maar ja, vliegtuigen die racen tegen de tijd en woeste zeeën trotseren, zijn misschien ook niets voor meisjes, zoals ik? 😉

En na de film discussiëren we. Is Planes gekomen in plaats van Cars 3? “Nee”, gilden mijn jongens, ” van Toy Story is toch ook een 3!” Ja, geen derde Cars, die teleurstelling zou inderdaad te groot zijn. Was dit dan een tussendoortje, een kleiner project? Veel decors vanuit Cars werden immers herbruikt, auto’s en vrachtwagens op de achtergrond kwamen heel bekend voor. ‘Planes’ is niet echt nieuw, dat is duidelijk.

Ok, dan wachten we maar. Wachten tot de derde Cars. En ondertussen hadden we toch een leuk begin van de herfstvakantie!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: