Signeren op de Boekenbeurs, Antwerpen.

november 11, 2013

De krant ‘Het Belang van Limburg’ kondigde het afgelopen vrijdag in een kort, maar leuk artikel al aan: Vandaag signeerde ik op de boekenbeurs mijn boek ‘Droom groot, Thibault’. Net als mijn soulmate, al signeerde hij bij een andere uitgeverij. Hij voormiddag, ik namiddag. dus samen naar de boekenbeurs.

Samen naar de boekenbeurs? Was het maar zo eenvoudig. Mijn kinderen wilden graag het volledige pakket: trein-tram-boekenbeurs. Nu is het algemeen bekend dat de treinverbindingen vanuit Limburg naar de rest van ons land behoorlijk pover zijn. Maar alles voor mijn ventjes… Dus kwam ik met mijn zoontjes achterna met trein en tram. Leuk, dat wel. Maar tijdrovend, dat ook. Mijn man was ongeveer 1 uur en 15 minuten onderweg, ik deed er net geen 3 uur over…

Op de stand van Davidsfonds kreeg ik een plekje naast Emiel Lamberts, emeritus hoogleraar geschiedenis. Hij schreef een geschiedenisboek over Napoleon, met als insteek de notities van zijn betovergrootvader, die zelf vocht in het leger van Napoleon. ‘Droom groot, Thibault’ is een heel ander genre boek, bovendien kon en kan geschiedenis mij amper boeien, maar toch hadden Emiel en ik leuke gesprekken. En wat me dan wél altijd zal boeien, is de passie van sommige mensen voor hun interesse, hun vak. Zo mooi om naar te luisteren.

Ik verkocht een aantal boeken en zette mijn naam erbij. Want dat is bijzonder, zo heb ik me laten vertellen 🙂 Enkele handtekeningenjagers en wat BV’s passeerden de revue en ik begon me stilaan af te vragen: Wat is mijn volgende project? Mijn volgende uitdaging? Een nieuw idee voor een boek, een extraatje voor de leerlingen van mijn klas, of voor de patiënten in mijn apotheek? Er broedt vanalles in mijn hoofd…

Maar dan zie ik weer mijn jonge asielpoes, hangend aan stoelen en gordijnen. En dan kom ik tot het besef: Ik kan geen nieuwe uitdaging aangaan als ik de vorige nog niet heb afgewerkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: