Een weblog is voor mij een heel eigenaardig fenomeen. Het is een fenomeen van nu, van onze tijd, de tijd waarin we ‘s morgens met z’n allen naar ons werk vertrekken, de nodige taken in eigen gedachten verrichten, enkele oppervlakkige gesprekken voeren met onze beste collega’s en ‘s avonds weer in de beslotenheid van ons huisje zwijgzaam voor de tv kruipen. Wij hebben met z’n allen niet zoveel behoefte aan sociaal contact. Laat ons allemaal maar in ons eigen stekje zitten met die enkele mensen die we zorgvuldig hebben uitgekozen, zo is het goed. En wat doen we dan in onze vrije tijd? Met z’n allen surfen op het web, we gaan chatten, we maken vrienden à volonté, we mailen naar jan en alleman. En terwijl de stilte in een bus, een trein of op een werkplek soms te snijden is, liggen de woorden voor het rapen op het internet. We gooien ons reilen en zeilen op het net en wie wil, mag het lezen. We maken foto’s van onszelf en van alles wat we zien, en wie wil, mag er naar kijken. Een heel eigenaardig fenomeen, zo’n weblog.

Hoe dan ook, het is een hype. Iedereen heeft een weblog, zo lijkt het, en iedereen heeft zo z’n reden voor die weblog. Sommigen zijn mooi, hebben een specifiek doel of brengen de lezer iets bij.  Anderen lijken dan weer meer op een uit de hand gelopen hobby. Maar goed, er kan maar iemand plezier aan beleven of ontspanning in vinden.

Hoe sceptisch ik ook sta tegenover dit fenomeen, start ik vandaag mijn eigen weblog. Ik noem hem ‘Genieten en Zo’, want elk beestje vraagt een naam. En ik draai hiermee dus ook een knopje om in mijn hoofd. Ik heb besloten mee te gaan in de hype van de weblog en mijn eigen woorden en foto’s op het internet te gooien. Wie weet wordt er wel iemand blij van, misschien ook iemand enorm gepikeerd en ongetwijfeld vraagt iemand zich af of ik mijn tijd nergens beter in kan steken. Welnee, ik heb zin om te schrijven en foto’s te maken, zin om te schrijven over genieten en zo. Als het je kan boeien, zie ik je snel terug hier op het net. Interesseert het je maar weinig, is dit je goed recht en misschien ben jij dan wel degene die het eigenaardige fenomeen van de weblog de kop kan indrukken.

Advertenties

6 Reacties to “Mijn gedacht”

 1. lise Says:

  Amai, weer zo mooi allemaal ! A new career is born !!!
  Groetjes,
  Lise

 2. pfoulon Says:

  Mercikes, Lise! Ik vind het vooral superleuk om mee bezig te zijn!

 3. ambijans Says:

  Petra, ik heb jouw blog opgenomen in mijn linksectie. 🙂

 4. Elly Says:

  Genieten en zo, alleen dat al spreekt enorm aan, en de manier waarop je schrijft leest heerlijk weg. Ik ga hier vaker komen. Succes.

  Elly (NL)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: